Syndrom zneužívaného, zanedbávaného a týraného seniora - Kohoutková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá syndromem zneužívaného, zanedbávaného a týraného seniora. Teoretická část vymezuje pojmy stáří a ageismus. Dále popisuje druhy týrání seniorů, rezidenční zařízení a prevenci proti vzniku nevhodného chování. V průzkumné části je pomocí polostrukturovaného rozhovoru zkoumáno, jaké formy nevhodného chování se v rezidenčních zařízeních pro seniory objevují, jaké jsou důvody vzniku tohoto nevhodného chování a jaké navrhují oslovení odborníci v péči o seniory preventivní opatření proti vzniku nevhodného chování.
Syndrome of abused, neglected and abused seniors
Keywords: syndrom EAN; senior; nevhodné chování; rezidenční zařízení; prevence; EAN syndrome; senior; maltreatment; residential institution; prevention