Předsednictví České republiky v Radě EU v roce 2009 - Řehka, David (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce shrnuje stručně historii institutu předsednictví, jeho funkce a přináší pohled na průběh předsednictví České republiky. Hlavní část práce se věnuje analýze prioritních a dále pak vybraných oblastí předsednického programu České republiky. Tato analýza spočívala převážně v komparaci předsednického programu a oficiálních dokumentů vydaných Radou EU v průběhu českého předsednictví. Dále je zde nastíněn obraz, jaký mělo české předsednictví z pohledu médií.
Czech Presidency of the European Union in 2009
Keywords: Evropská unie; předsednictví; Rada Evropské unie; integrace; Česká republika; integration; Czech Republic; European Union; presidency; Council of the European Union