Hodnocení efektivnosti vybrané investice podniku - Kulhánková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
V této práci je kladen důraz na investiční činnost. V úvodu jsou popsány investice a jejich druhy. Další kapitolu tvoří investiční proces včetně popisu jednotlivých fází procesu. Poté jsou uvedeny zdroje financování a metody hodnocení efektivnosti investice, které jsou dále aplikovány v praxi.
Effectiveness evaluation of chosen investment at company
Keywords: investiční procesy; hodnocení efektivnosti investic; doba návratnosti investic; čistá současná hodnota; index rentability; investment process; effectiveness evaluation of investment; return on investment; net present value; profitability index