Vývojové proměny pohádky v literární tvorbě Jiřího Mahena - Janečková, Marie (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na pohádkovou tvorbu Jiřího Mahena. První část je věnována teoretické charakteristice pohádky, pojednává o pohádce autorské a jejím vývoji. Praktická část se zabývá pohádkovými soubory Co mi liška vyprávěla a Dvanáct pohádek. Na základě analýzy a interpretace textů sleduje vývojové proměny pohádky v literární tvorbě Jiřího Mahena.
Fairytale Development Changes in Literary Works of Jiří Mahen
Keywords: autorské pohádky; Mahen, Jiří; 20. a 30. léta 20. století; vývojové proměny; authorial fairy tales; Mahen, Jiří; 20s and 30s of the 20th century; developmental changes