Implementace AI modelu pro závodní počítačovou hru - Bielák, Michal (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou závodní počítačové hry spolu s klientem, umožňujícím ovládání této hry. Práce popisuje výběr technologií pro vývoj, rozebírá jednotlivé typy umělé inteligence, jejich vývoj, rozšíření a dělení. Dále se práce věnuje popisu vývoje samotné hry a klienta, kde jsou tyto části rozděleny do jednotlivých fází, dle problémů, které jsou v jednotlivých fázích vývoje řešeny.
AI model implementation for racing videogame
Keywords: umělá inteligence; Godot; GDScript; herní engine; skriptování; Python; artificial intelligence; Godot; GDScript; game engine; scripting; Python