Charakteristika a analýza vybraného tropického ovoce - Toušková, Monika (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku vybraných druhů tropického ovoce a jejich analýzu pro stanovení chemického složení. Práce také zahrnuje popis významných skupin látek v příslušných plodech včetně konkrétních výsledků a zajímavostí. V poslední kapitole je nastíněn dopad těchto látek na lidský organismus.
Characteristics and analysis of selected tropical fruit
Keywords: tropické ovoce; chemické složení; pomeranč; mango; ananas; granátové jablko; banán; avokádo; tropical fruit; chemical composition; orange; mango; pineapple; pomegranate; banana; avocado