Ověření PID detektorů pro měření benzenu, diethyletheru a ethylacetátu - Daněk, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá měřením těkavých organických látek ionizačními detektory, zmapováním technických charakteristik těchto detektorů a jejich následným zhodnocením z pohledu měření těkavých organických látek. Experimentální část práce se zabývá simulací měření těkavých organických látek v reálných podmínkách fotoionizačními detektory. Naměřené hodnoty koncentrací testovaných vzorků vybraných těkavých látek jsou zpětně ověřeny za pomoci plynového chromatografu s hmotnostním detektorem. Všechny hodnoty byly následně statisticky zpracovány a vyhodnoceny.
Verification of the PID detectors for measuring benzene, diethylether and ethyl acetate
Keywords: těkavé organické látky; ionizační detektor; fotoinizační detektor; plynová chromatografie; volatile organic compounds; ionization detector; photo ionization detector; gas chromatography