Komplexní restaurování pergamenové listiny s pečetí : všerubské erbovní privilegium - Nováková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce z oblasti problematiky restaurování pergamenu předkládá podrobný popis záchranných prací provedených na těžce poškozené listině s voskovou pečetí ze 16. století. Úvodem práce informuje o výsledcích historického, přírodovědného a vizuálního průzkumu a stanovuje konzervační a restaurátorský záměr. Zbývající část popisuje restaurátorské práce, použité materiály, technologické postupy a doporučuje způsob uložení památky.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; pergamen; pečetě; listiny