Alternativní formy cestovního ruchu a jejich vazby na regionální politiku : Řešení na území Železných hor - Mottlová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zaměřuje na alternativní formy cestovního ruchu a jejich vazbu na regionální politiku. V teoretické části je vymezen pojem venkovského cestovního ruchu, jeho druhy, rysy a možnosti využití. Praktická část řeší problém venkovského prostoru na území Železných hor.
Alternative forms of the travel activities and their back coupling on the regional policy (the solution on the area of the Železných hor)
Keywords: venkovská turistika; venkov; Cestovní ruch; cykloturistika; agroturistika; Železné hory