Metody přípravy a hodnocení pigmentově-aplikačních vlastností kasiteritových pigmentů - Karolová, Lucie; Dohnalová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2018)
Keramické pigmenty Sn0.752Co0.08P0.16Mn0.008O2 a Sn0.752Co0.08P0.16Tb0.008O2 byly připraveny keramickou metodou. Vybrané mineralizátory byly použity při přípravě pigmentů v množství 5 hm. %. Syntetizované pigmenty byly aplikovány do organického pojivového systému a následně byly hodnoceny z hlediska barevných vlastností, distribuce velikosti částic a fázového složení.
Methods of Preparation and Evaluation of Pigmentary-Application Properties of Cassiterite Pigments
Keywords: kasiterit; pigment; barevné vlastnosti; SnO2; mineralizátor; Cassiterite; Pigment; Colour Properties; SnO2; Mineralizer