Optimalizace složení letadlového parku pro středně velkou leteckou společnost - Polanský, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem složení letadlového parku středně velké letecké společnosti. Přehled letadel je vytvořen pro vybrané linky, dle jejich charakteristik. Konečný výběr letadel pro dané linky je proveden pomocí multikriteriální analýzy.
Optimizing the composition of the fleet for medium-sized airline
Keywords: letadlové parky; letečtí dopravci; optimalizace; přepravní proudy; multikriteriální analýzy; airfleets; airlines; optimalization; transport streams; multicriterial analysis