Přeprava nebezpečných věcí podle dohody ADR ve Zlínském kraji - Klimek, Radek (Univerzita Pardubice, 2014)
Pojem "nebezpečné věci" zahrnuje širokou škálu produktů, které představují riziko pro zdraví, bezpečnost a životní prostředí. Firmy v každé fázi zásobovacího a dopravního řetězce nesou odpovědnost za řízení rizik. Nebezpečné věci jsou klasifikovány Organizací spojených národů (OSN), která je rozděluje do třinácti základních tříd podle jejich hlavního nebezpečí s podskupinou v některých případech. Tato bakalářská práce má přinést ucelený přehled problematiky přepravy nebezpečných věcí po silnici v souvislostech národních předpisů České republiky a popis současné situace v této oblasti ve Zlínském kraji.
Transport of dangerous goods by road in the Zlín region
Keywords: ADR; státní odborný dozor; životní prostředí; nákladní doprava; state technical supervision; environment; goods transport