Minulost a současnost bydlení na české vesnici na příkladu obce Dolní Roveň - Flégrová, Klára (Univerzita Pardubice, 2004)
Cílem práce je zachytit proměny, kterými prošel způsob života na českém venkově, míru spokojenosti obyvatel venkova s dnešní bytovou situací, životem na venkově a jejich názory na možnosti a cíle v oblasti bydlení.
The past and present of living in the Czech village exemplified by Dolni Roven
Keywords: bydlení; venkov; Česká Republika; Dolní Roveň; sociologie; způsob života; změny; bytová problematika