Zavedení a integrace autobusů s hybridním pohonem v České republice - Paulus, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce objasňuje základní principy hybridní technologie aplikovné v hromadné dopravě, považované za jeden z nejvhodnějších alternativních pohonných systémů v současné době. Cílem práce je porovnání autobusů s hybridním pohonem s běžně provozovanými dieselovými autobusy a získání důležitých poznatků pro možný budoucí provoz hybridních autobusů v České republice.
Integration of the hybrid bus technology in the Czech republic
Keywords: autobusy; Hybridní pohon; městská hromadná doprava; porovnání