Efektivita sociálních pobytových služeb - Smočková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce na téma efektivita sociálních pobytových služeb se věnuje popisu sociální politiky, jejími jednotlivými typy a vývojem. Popisuje sociální služby z hlediska, jejich zřizovatelů a poskytovatelů. V práci jsou popsány metody hodnocení efektivity ve veřejném sektoru, jejich postupy a kritéria hodnocení. Praktická část se potom věnuje CMA analýze, kde je hodnocena nákladovost azylových domů s nákladovostí sociálního bydlení doplněného terénními službami.
The effectiveness of residential social services
Keywords: sociální politika; sociální služby; sociální pobytové služby; azylové domy; efektivita; social policy; social services; residential social services; asylum hoses; efficiency