Antibakteriální účinky přírodních látek - Čapková, Monika (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá ověřováním antibakteriálních účinků vybraných přírodních látek a zjištěním jejich nejnižší koncentrace inhibující růst kmenů vybraných bakteriálních druhů.
Antibacterial effects of natural matters
Keywords: antibakteriální účinky; carvacrol; thymol; zkumavková diluční metoda