Hodnocení kvality informací z elektronických informačních zdrojů - Hrečínová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením kvality informací z elektronických informačních zdrojů. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů této problematiky, popis hodnotících kritérií a faktorů ovlivňujících kvalitu elektronických informačních zdrojů. V další části následuje popis stavu v oblasti tzv. informační společnosti v ČR, včetně vymezení úkolů a povinností správců informačních systémů veřejné správy dle platné legislativy. Praktická část práce obsahuje průzkum konkrétních www stránek subjektů veřejné správy a zhodnocení konkrétních poskytovaných informací vzhledem k územnímu členění veřejné správy.
Evaluation of quality of information from electronical information sources
Keywords: Informační systémy; obce; poskytování informací; Kvalita; informační zdroje; hodnocení; informační politika; informační společnost; veřejná správa