Sokol na Přeloučsku a jeho vývoj do roku 1948 - Pražáková, Romana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá spolkovou činností. Pojednává o tělovýchovné jednotě Sokol v Přelouči, Cholticích a Živanicích a zaměřuje se na období od roku 1862 do roku 1948, kdy došlo ke sloučení celé československé tělovýchovy.
Sokol organization in Přelouč municipality and its development up to 1948
Keywords: dějiny; Spolky; Sokol; tělovýchova; Tyrš, Miroslav; Přelouč