Stínová ekonomika ve vybraných zemích - Hájková, Simona (Univerzita Pardubice, 2021)
Tématem bakalářské práce je Stínová ekonomika ve vybraných zemích. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde je vysvětlena základní problematika stínové ekonomiky, její příčiny, důsledky a měření, a část praktickou, která analyzuje stínovou ekonomiku ve vybraných zemích a poskytuje návrhy pro boj s ní.
Shadow economy in selected countries
Keywords: stínová ekonomika; černá ekonomika; daně; neoficiální sektor; shadow economy; black economy; taxes; unofficial sector