Veřejná audio a audiovizuální produkce z hlediska autorského zákona - Mouricová, Jana (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je seznámení s problematikou kolektivní správy autorských práv a s ní souvisejícími právy a povinnostmi jednotlivých subjektů. V úvodu jsou definovány základní pojmy k ujasnění terminologie. Další část je věnována historii kolektivní správy práv a důvodům jejího vzniku. V praktické části jsou uvedeni a charakterizováni jednotliví kolektivní správci, postup při pořádání veřejné produkce a praktické dopady autorského zákona.
Keywords: Autorský zákon; Autor; audiovizuální produkce; Autorská práva; veřejné produkce