Vývoj ukázkové aplikace pro rozšířenou realitu - Dolejš, Petr (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití rozšířené reality ve vnitřním prostředí. V práci jsou představeny jednotlivé typy rozšířené reality, technologie pracující s touto realitou a enginy, ve kterých lze vytvářet aplikace využívající rozšířenou realitu. Dále jsou popsána zařízení, na kterých můžeme s rozšířenou realitu pracovat. Z praktického hlediska je zde vysvětlen návrh a vývoj mobilní aplikace pro zařízení s operačním systémem Android, která byla vytvořena v enginu Unity. Konečná aplikace ukazuje možnosti rozšířené reality, které nabízí technologie ARCore. Spolu s aplikací byl také navržen a představen server pro ukládání dat.
Development of a sample application for augmented reality
Keywords: rozšířená realita; ARCore; mobilní aplikace; Android; Unity; GLB; server; augmented reality; ARCore; mobile application; Android; Unity; GLB; server