Pavel Šebesta: život a dílo významného katolického misionáře a badatele - Sodomková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2015)
Ve své práci se věnuji významnému českému antropologovi Pavlu Šebestovi a zaměřuji se především na analýzu vybraných prací vydaných v češtině.Dále se zabývám zhodnocením Šebestova díla a dále také jeho významem pro českou antropologii a religionistiku.
Pavel Šebesta: Life and Work of the Significant Catholic Missionary and Researcher
Keywords: Šebesta, Pavel; Bambuti; Semangs; Pygmies; historical-cultural school; Šebesta, Pavel; Bambuti; Semangové; Pygmejové; historicko-kulturní škola