Řešení správy barev inkjet tiskového stroje Kornit 932 NDS - Perinaj, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Cieĺom bakalarskej prace bolo minimalizovanie farbovej odchylky medzi vstupnymi datami pre tlač a vytlačenymi vzorkami na textilii pri viacerych rozlišeniach. Po spraveni kalibracie a charakterizacie boli pre uvedene zariadenie vytvorene zodpovedajuce ICC profily. Tieto profily boli aplikovane v programe Adobe Photoshop CS2. Kontrola vernosti farieb bola prevedena porovnanim hodnot L* a* b* škal original dat a vytlačkov. Merani bolo spravenych viacero, kvoli presnosti boli spravene priemery vysledkov tychto merani. Z tychto hodnot boli vypočitane odchylky deltaE*ab. Material s, ktorym sa pracovalo predstavoval 100% bavlnene trička (čiernej, modrej a bielej farby) a polokošele (čierne). Vysledky sa menili v zavislosti na type rozlišenia, materialu, počtov nanosov krycej bielej farby atd. Vo finale vytvorenie ICC profilov pre 3 rozlišenia.
Color management of InkJet printing machine Kornit 932 NDS
Keywords: color managment; ICC profil; sprava farieb; ICC profil