Publicistické a prozaické dílo etnoložky Pavlíny Brzákové - Hájková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá vybranými prozaickými a publicistickými díly etnoloţky Pa vlíny Brzákové. První část práce je věnována hlavně vymezení základní terminologie z oblasti šamanismu, jeţ je důleţitá pro pochopení hlavního tématu knih. Ve druhé části jsou vybraná díla po drobeny analýze. Celkově bylo vybráno pět prozaických děl a pět p ublicistických . V závěru jsou všechny popsané situace shrnuty.
Journalistic and Prosaic Work by Ethnologist Pavlína Brzáková
Keywords: šamanismus; česká literatura; Brzáková, Pavlína; próza; žurnalistika; shamanism; Czech literature; prose; journalism