Forbidden sexuality in the early twentieth century literature : E.M. Forster, D.H. Lawrence and Forrest Reid - Kelbelová, Dita (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá otázkou cenzury na počátku 20. století. Na čtyřech konkrétních dílech ukazuje jakým způsobem autoři zpracovávali tabuizovaná témata týkající se lidské sexuality a jak byli sami ovlivněni persekucí v této oblasti.
Zakázaná sexualita v literatuře počátku dvacátého století : E.M. Forster, D.H. Lawrence a Forrest Reid
Keywords: Anglická literatura; sexualita; cenzura; perzekuce; 20. století; Forster, E. M.; Lawrence, D. H.; Reid, Forrest