Ekonomika Všeobecné zdravotní pojišťovny - Růžičková, Monika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny. Teoretická část se zabývá základními pojmy z oblasti zdravotnictví a zdravotnickým systémem v České republice. V praktické části je zhodnoceno hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny pomocí ukazatelů, které jsou čerpány především z výročních zpráv pojišťovny z let 2007 - 2009.
Economy of General health insurance company
Keywords: ekonomika; Všeobecná zdravotní pojišťovna; zdravotní pojištění; analýza hospodaření; zdravotní péče; economy; General health insurance company; health insurance; analyse of economy; health care