Aspekty péče o nohy u seniorů - Machková, Iva (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou péče o nohy u seniorů. Teoretická část se člení do několika kapitol. Úvodní část je věnována stáří, demografickým údajům a péči o seniory. Dále popisuji některá onemocnění, patologické nálezy a potíže vyskytující se na nohách seniorů včetně diagnostiky. Jádro práce je zaměřené na péči o nohy a možnosti prevence. Výzkumná část prezentuje data, který byla získána fyzikálním vyšetřením a rozhovory s respondenty. Výstupem této diplomové práce je edukační materiál určený seniorům a pečujícím o ně.
Aspects of foot care for seniors
Keywords: péče o nohy; senioři; onemocnění nohou; rizikové faktory v péči o nohy a prevence.; foot care; seniors; feet disease; risk factors in foot care and prevention