Systémy veřejné správy v oblasti ochrany životního prostředí - Hlaváčková, Alena (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá systémy veřejné správy v oblasti životního prostředí. První kapitola obsahuje informace o politice životního prostředí v České republice, Německu a Polsku, dále vzdělávání a informace o životním prostředí v těchto zemích. Druhá část je zaměřena na porovnání systémů veřejné správy ve vybraných městech a jejich srovnání.
The Systems of Public Administration in the Area of Environmental Protection
Keywords: Environment; Public Administration; environmental policy; organization for environmental protection; Životní prostředí; politika životního prostředí; organizace pro chranu životního prostředí; odbor životního prostředí; veřejná správa