Analýza role sportu v sociální inkluzi a začlenění handicapovaných do sportu - Lahodová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu role sportu v sociální inkluzi a začlenění handicapovaných do sportu. Hlavní teoretická východiska zahrnují pojem sport, vývoj sportu, členění sportu, vymezení sportovních zařízení, marketing a management ve sportu a členění ve sportu. Dále se zaměřuje na sociální inkluzi a exkluzi, handicap a zdravotní postižení. Práce se také zaměřuje na analýzu hospodaření spolku. Závěr práce je věnován mezinárodnímu pojetí sportu a mezinárodním sportovním federacím.
Analyst of the role of sport in social inclusion and inclusion of the disabled in sport
Keywords: sport; vývoj sportu; sportovní zařízení; sociální inkluze; sociální exkluze; handicap; zdravotní postižení; analýza hospodaření; mezinárodní olympijský hnutí; sport; sports development; sports equipment; social inclusion; social exclusion; handicap; disability; economic analysis; international Olympic movement