Tvorba a zavádění progresívních systémů řízení údržby a oprav dopravních prostředků - Řitka, Miroslav (Univerzita Pardubice, 1997)
Diplomová práce se zabývá tvorbou a zaváděním progresívních systémů řízení údržby a oprav dopravních prostředků. V obecné části uvádí autor přehled současného stavu lokomotivního hospodářství, zejména obecné otázky oprav a údržby železnicních vozidel včetně pozitivních i negativních rysů tohoto přístupu. V konkrétní aplikaci je pak zpracována charakteristika samotných oprav a dále pak návrh nejpříznivějších variant řešení v této oblasti. Součástí práce je kromě celkového zhodnocení navržených variant rešení (především varianta č.1) i výhled v opravárenství k uvažované privatizaci různých výkonných jednotek ČD s.o.
Creation and implementation of advanced control systems maintenance and repair of vehicles
Keywords: doprava; efektivnost; železniční opravárenství; transport; efficiency; railway repair