Ovlivňování zdravotního stavu výživou - Nováková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku výživy a jejich účinků na organismus. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část práce se zabývá poznatky o výživě, jejími základními složkami, účinky na organismus a specifiky romské kultury. Zahrnuje také několik základních rad a doporučení z hlediska základů zdravé výživy. Výzkumná část práce se skládá z kvantitativního výzkumu. Kvantitativní výzkum probíhal dotazníkovým šetřením se zástupci české a romské populace. Pomocí dat získaných z dotazníkového šetření byly ověřeny stanovené hypotézy práce.
Nutrition and it´s influence on organism
Keywords: výživa; neinfekční onemocnění hromadného výskytu; zásady zdravé výživy; romská populace; nutrition; infectious diseases of mass occurence; healthy diet; Romany population