Pojem hmoty, látky, tíhy a hmotnosti ve školním vyučování - Čačíková, Drahomíra (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá otázkou důležitosti umět vysvětlit žákům základní pojmy. Zde se snaží objasnit pojem hmota, látka, hmotnost, tíha a váha.
Keywords: pedagogika; fyzika; hmota; látka; hmotnost; tíha; váha