Analýza možností zvýšení konkurenceschopnosti železniční dopravy ve srovnání s jinými druhy dopravy v prostředí ČR - Fiala, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá analýzou možností zvýšení konkurenceschopnosti železniční dopravy ve srovnání s jinými druhy dopravy v prostředí České republiky. V práci je analyzován současný stav železniční dopravy a konkurenčních druhů dopravy včetně porovnání výhodností jednotlivých druhů dopravy. V návaznosti na výsledky analýz a porovnání jsou stanovena opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti železniční dopravy. V závěrečné části práce je provedeno vyhodnocení přínosů a nákladů stanovených opatření.
Analysis of potentials of increase of competitiveness of railage compared to another kinds of transportation in Czech republic area
Keywords: železniční doprava; ČD Cargo; konkurenceschopnost; railage; ČD Cargo; competitiveness