Analýza časových řad s využitím Fourierovy transformace a kepstrální analýzy - Gregor, Radoslav (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat zvolené časové řady za pomoci Fourierovy transformace a kepstrální analýzy. V práci je zmíněna i Boxova-Jenkinsova metodologie. V první části práce jsou vymezena teoretická východiska pro jednotlivé pojmy jako je časová řada, Fourierova řada, Fourierova transformace, kepstrální analýza a Boxova-Jenkinsova metodologie. V druhé části jsou poté analyzovány vybrané časové řady pomocí Fourierovy transformace a kepstrální analýzy.
Time series analysis using Fourier transform and cepstral analysis
Keywords: časové řady; Fourierovy řady; Fourierova transformace; kepstrální analýza; Boxova-Jenkinsonova metodologie; time series; Fourier series; Fourier transformation; cepstral analysis; Box-Jenkins methodology