Sledování rizika pádu u seniorů v léčebně dlouhodobě nemocných - standard péče - Zouvala, Silvestr (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce má název Sledování rizika pádu u seniorů v léčebně dlouhodobě nemocných - standard péče. Popisuje problematiku rizika pádu v léčebně dlouhodobě nemocných. Hlavním cílem bylo zhodnotit míru rizika pádu u seniorů u vybraných hodnotících metod. V teoretické části se zabývám definicí pádů a jejich prevencí, definicí stáří a stárnutí, screeningovými metodami pro hodnocení rizika pádu a kvalitou zdravotnické a ošetřovatelské péče. Ve výzkumné části jsou zpracována statistická data o pádech od 23. ledna do 31. května v léčebně dlouhodobě nemocných, porovnání standardů péče. Výsledky této práce jsou shrnuty v diskuzi a závěru.
Monitoring the risk of falls of elderly patients in convalescent care departments - Standard of care
Keywords: falls; fall prevention; old age and aging; screening methods; standard of care; pády; prevence pádu; stáří a stárnutí; screeningové metody; standard péče