Město Dobříš po 2. světové válce do roku 1955 - Beldíková, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá historií města Dobříš mezi lety 1945-1955. Dějiny města jsou zpracovány v souvislosti s politickými a hospodářskými událostmi v Československu.
The town Dobříš after 2. World War until the year 1955
Keywords: historie; Dobříš; politické procesy; školství; hospodářství; zemědělství; syndikát českých spisovatelů; history; political processes; Education; Economy; Agriculture; syndicate of czech writers