Destinace cestovního ruchu na příkladu Litomyšlska. - Bartáková, Milena (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce popisuje destinaci cestovního ruchu v mikroregionu Litomyšlsko se zaměřením na Litomyšl jako centra mikroregionu. V teoretické části se věnuji popisu cestovního ruchu, destinaci cestovního ruchu obecně, organizaci a marketingovým činnostem v destinaci cestovního ruchu se zvláštním zaměřením na nabídku destinace cestovního ruchu (silné a slabé stránky destinace). Dále se věnuji vzniku mikroregionů, jejich rozvoji a aktivitám. V praktické části potom charakterizuji mikroregion Litomyšlsko a jeho podmínky pro rozvoj cestovního ruchu a dále pak činnosti mikroregionu v oblasti cestovního ruchu. V další části práce se zaměřuji na samotné město Litomyšl, kde analyzuji veškeré podmínky pro rozvoj cestovního ruchu (suprastruktura, infrastruktura cestovního ruchu) včetně propagace města i mikroregionu. V závěru práce se zabývám případovou studií festivalu Smetanova Litomyšl a jeho vlivem na cestovní ruch.
Tourist Destination - for Example the Litomyšl Region
Keywords: Tourism; destination; offers; the Litomyšl micro region; promotion of the destination; strategy for development; the Smetana's Litomyšl; Cestovní ruch; destinace; nabídky; mikroregion Litomyšlsko; propagace destinace; strategie rozvoje; Smetanova Litomyšl