Zamítnuto? Cesta turecko-českých párů za společným životem. - Štempecová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je zaměřena na smíšené turecko-české páry, které v České republice žádají nebo žádaly o udělení přechodného pobytu. Cílem práce je popsat celý proces řízení, všechny kroky a náležitosti, kterými si páry musí projít. Jako další cíl si práce klade poukázat na nedostatky v jednání liniových pracovníků a české byrokracie.
Rejected? Journey of Turkish-Czech Couples towards the Common Life.
Keywords: přechodné pobyty; odbory azylové a migrační politiky; byrokracie; turecko-české páry; temporary stay; department of asylum and migration policy; bureaucracy; turkish-czech couples