Komparace smíšeného modelu veřejné správy ve vybraných zemích - Kotrlá, Karolína (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je provést komparaci systému veřejné správy v České republice a ve Francii, a to jak v obecné rovině, tak se zaměřením na konkrétní úřad místní samosprávy na obdobné úrovni územní správy v obou zemích. Součástí práce bude deskripce smíšeného modelu veřejné správy po teoretické stránce. Na základě zjištěných poznatků bude provedena syntéza a podány návrhy a doporučení pro praxi územní veřejné správy v České republice.
Comparison of the mixed model of public administration in selected countries
Keywords: veřejná správa; správní systém; smíšený model veřejné správy; obce; public administration; administrative system; mixed model of public administration; municipalities