Izolace arkobakterů a kampylobakterů z potravin - Šounová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá bakteriálními rody Arcobacter a Campylobacter, shrnuje základní informace a vlastnosti týkajících se těchto bakterií. Dále pojednává o nejčastějších místech výskytu, ze kterých jsou tyto rody izolovány, popisuje souhrn nejběžněji používaných pomnožovacích bujónů, izolačních médií, metod a postupů k izolaci z potravin, ale i z jiných druhů vzorků.
Isolation of arcobacters and campylobacters from foodstuff
Keywords: Arcobacter spp; Campylobacter spp; incidence; isolation; výskyt; izolace