Životní styl osob se zvýšenou hladinou cholesterolu - Dítětová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem této bakalářské práce je životní styl osob se zvýšenou hladinou cholesterolu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku onemocnění, tedy zvýšené hladiny cholesterolu, ale především na výživu a pohybovou aktivitu. Výzkumná část zjišťuje, zda pacienti se zvýšenou hladinou cholesterolu dodržují zdravý způsob života, prevenci proti komplikacím, a jestli jsou dobře poučeni o léčebném režimu.
Life style of people with elevated cholesterol levels
Keywords: ateroskleróza; cholesterol; tepny; výživy; zdravý životní styl; atherosclerosis; cholesterol; artery; nutrition; healthy lifestyle