Návrh organizačních opatření na zlepšení cyklistické dopravy mimo hlavní ulice v Praze - Kříž, Václav (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce začíná popisem bariér rozvoje cyklistické dopravy obecně a v podmínkách České republiky. Následuje vysvětlení smyslu drobných organizačních opatření a popis variant procesů jejich schvalování. Poté je představena Praha 14 a její síť tras pro cyklistickou dopravu. Poslední část tvoří návrh konkrétních úprav dopravního značení pro zlepšení cyklistické dopravy v této městské části.
Proposal of small changes of traffic signage and traffic facilities to improve conditions for cycling out of main streets in Prague
Keywords: cycling; Prague; traffic signage; cycle contraflows; cycle paths; cyklistická doprava; Praha; dopravní značení; cykloobousměrky; cyklostezky