Dopravní situace v městské hromadné dopravě v regionu Liberec - Žofčin, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je věnována situaci v městské hromadné dopravě v regionu Liberec. Záměrem je odhalit nedostatky a pomocí známých metod nastínit řešení problémů, které Liberec a jeho blízké okolí trápí. Pomocí teorie je nutné popsat městskou hromadnou dopravu jako celek a také poukázat na některé důležité aspekty, kterým je potřeba věnovat větší pozornost. Bez znalosti teorie není možné popisovat skutečný stav, který musí být objektivně posuzován. Pokud je zachován nestranný pohled na celou problematiku, je možné přesně a správně odhalit nedostatky. Po jejich zjištění si bakalářská práce klade za cíl tyto nedostatky odstranit nebo eliminovat na přijatelnou úroveň, která bude vyhovovat cestujícím respektive zákazníkům a provozovateli městské hromadné dopravy v Liberci.
The traffic situation of public transport in the region of the city of Liberec
Keywords: městská hromadná doprava; legislativa; služby; integrované dopravní systémy; odbavovací systémy