Péče o seniora v domácím prostředí - Matoušková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se bude zabývat problematikou péče o seniora v domácím prostředí. Teoretická část bude zaměřena na definici základních pojmů a popíše systém péče a služeb o seniora u nás. Praktická část bude zpracována kvalitativním způsobem jako případová studie pomocí rozhovorů s rodinnými příslušníky, kteří pečují o seniora dlouhodobě v domácím prostředí. Cílem práce je ukázat, jak může v různých domácnostech probíhat péče o seniora, jakou zátěž péče přináší a jakým způsobem ji rodinní příslušníci zvládají.
Senior care in the home environment
Keywords: senioři; stáří; péče; rodina; rodinný pečovatel; služby; seniors; age; care; family; family caregiver; services