Oceňování aktiv a pasiv v účetnictví. - Pavlová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je zaměřena na vymezení aktiv a pasiv, jejich charakteristiku a problematiku oceňování. Popisuje základní oceňovací báze, jednotlivé metody oceňování aktiv a pasiv v účetnictví a specifikuje okamžik, kdy k ocenění dochází. Dále zahrnuje popis české a mezinárodní legislativy upravující tuto problematiku. Teoretická část práce je doplněna o poznatky a příklady zjištěné ve vybrané společnosti.
Valuation of Assets and Liabilities in Accounting.
Keywords: assets; commitment; valuation basis; balance sheet; majetek; závazek; oceňovací báze; rozvaha