Porovnání přepravy dřeva silniční a železniční dopravou - Chmelíková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání technologických a ekonomických ukazatelů přímé silniční přepravy dřeva a kombinací silniční a železniční přepravy na vybrané trase. V první kapitole je detailně popsána přímá silniční přeprava dřeva. V druhé kapitole je rozebrána kombinace silniční a železniční přepravy na stejné trase. Závěrečná kapitola se zabývá porovnáním dvou možných způsobů přepravy a celkové shrnutí.
Comparison of timber transport by road and rail
Keywords: silniční přeprava; přeprava dřeva; trasa; naložení; road transport; timber transport; route; loading