Osobní kvalita – základní předpoklad efektivního fungování institucí veřejné správy - Horčička, Aleš (Univerzita Pardubice, 2006)
Hlavní myšlenkou tohoto příspěvku je zdůraznit význam osobní kvality pro efektivní fungování institucí veřejné správy. Osobní kvalita je totiž základem všech dalších typů kvality a dotýká se každého: jednotlivců, oddělení, celých institucí veřejné správy. Článek se zároveň zabývá srovnáním jednotlivých úrovní tohoto typu kvality s cílem přispět k přiblížení se ideální úrovni ze stávající úrovně výkonu institucí veřejné správy, neboť lidé na celém světě si stále více uvědomují potřebu rozvoje kvality výrobků a služeb ve všech oblastech.
Keywords: quality system; personal quality; Public Administration; public administration bodies; Effectiveness; systém jakosti; osobní kvalita; instituce veřejné správy; efektivita; veřejná správa