Finanční analýza vybraného lékárenského řetězce - Dostálová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalárská práce se zabývá financní analýzou spolecnosti Ceská lékárna holding, a. s., která provozuje lékárenský retezec Dr. Max. Nejprve jsou shrnuty obecné informace z oblasti financní analýzy. Dále je predstavena vybraná spolecnost a charakterizováno lékárenské odvetví. Na základe verejne dostupných dat je provedena financní analýza a zjištené výsledky jsou následne použity pro zhodnocení vývoje ukazatelu v case a mezifiremní srovnání.
Financial analysis of the selected pharmacy chain
Keywords: financní analýza; financní ukazatele; lékárenství; lékárenský retezec; likvidita; rentabilita; aktivita; zadluženost; financial analysis; financial ratios; pharmacy; pharmacy chain; liquidity; profitability; indebtedness; activity