Fluidace vrstev částic nenewtonskými kapalinami: vizualizace proudění a struktura částic - Surý, Alexander (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá experimentálním studiem fluidace kulových částic newtonskými a nenewtonskými (viskoelastickými) kapalinami v plouživé oblasti toku. Je studován vliv reologických vlastností kapalin na průběh expanze, lokální rychlostí proudící kapaliny a strukturu vrstev.
Fludization of particle beds in non-newtonian fluids: visual representation and structure of particle beds
Keywords: nenewtonské kapaliny; fluidace; vizualizace; analýza obrazu