Rehabilitační lázeňská péče u časných pooperačních stavů po TEP kyčelního kloubu - Dušková, Petra (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením efektivnosti rehabilitační lázeňské péče u pacientů s TEP kyčelního kloubu. V teoretické části se práce věnuje stručné anatomii a fyziologii kyčelního kloubu, specifikaci léčby pomocí TEP a následnou speciální rehabilitací. V části výzkumné jsou porovnána data pomocí retrospektivní analýzy dat z dokumentace. Praktickým výstupem práce jsou doporučení pro možná zlepšení v oblasti rehabilitace u klientů po TEP kyčelního kloubu.
Rehabilitation care for early postoperative conditions after TEP of hip joint
Keywords: kyčelní kloub; totální endoprotéza; genetika; rehabilitace; efektivita; edukace; indikace; fyzioterapie; koxartróza; dysplazie; hip joint; total endoprosthesis; genetics; rehabilitation; effectiveness; education; indications; physiotherapy; coxarthrosis; dysplasia